Medovina a medová pálenka
Medovina a medová pálenka jsou výjimečné produkty našeho včelařského řemesla, ve kterých se snoubí vůně jarní přírody, chuť medu a pečlivost tradiční výroby. Každá šarže vzniká v malém množství, s důrazem na kvalitu a originalitu.
Medovinu vyrábíme tradiční metodou za studena, tedy pomalým kvašením při nízkých teplotách. Díky tomuto šetrnému procesu si uchovává maximum přírodních aromat, enzymů a prospěšných látek z medu. Po fermentaci zraje jeden až dva roky v ideálních podmínkách, aby se její chuť plně rozvinula a získala na jemnosti i hloubce. Výsledkem je lahodný, přirozeně nasládlý nápoj s medovým aroma, který je ideální pro slavnostní příležitosti, klidné večery i jako dárek.
Medová pálenka (medovec) vzniká destilováním kvašeného medu. Jedná se o originální český destilát, který potěší znalce i milovníky poctivých řemeslných produktů. Skvěle se hodí jako dárek, digestiv nebo slavnostní přípitek.